Prima regula pentru o nunta reusita este sa nu uitati ca este o petrecere. Iar reguli pentru o petrecere reusita sunt multe. Unele tin de trend, altele de personalitatea fiecaruia, insa iata si cateva dintre cele valabile pentru orice nunta, indiferent de stilul ales.
1. Dansul mirilor este o invitatie la dans
Primul dans nu este doar momentul in care mirii vor fi in centrul atentiei tuturor, ci si tonul de deschidere a petrecerii. Asa ca, pana la urma, daca vreti sa va ridicati rapid cat mai multi invitati in picioare, ce-ar fi sa faceti o schimbare de ritm si, dupa cateva acorduri, dansul vostru lent sa se transforme intr-unul cat se poate de ritmat. Invitatii vor fi surprinsi, dar intr-un mod cu siguranta placut.
2. Pregatiti-va si pentru invitatii cu copii
Daca nu vreti sa-i vedeti pe cei mici alergand printre mese sau tragand de parintii lor care vor sa danseze, pregatiti-va din timp pentru ei. Aranjati o masa speciala, cu carti, creioane de colorat, baloane de sapun sau diverse jucarii mici si, daca este posibil, angajati si un animator care sa se ocupe doar de ei. Puteti sa le pregatiti cutiute cu diverse surprize, marturii speciale, gustari pe placul lor sau chiar un tort de nunta doar pentru ei, cu personaje din desenele animate cele mai cunoscute (dar nu din copilaria voastra).
3. Toasturi scurte si pregatite din timp
Toata lumea stie ca toasturile lungi pot fi plictisitoare. In plus, ele intrerup petrecerea si aduc o nota de calm si de liniste benefica oricand, dar nu in toiul unei nunti. Asa ca rugati-i pe cei care vor sa tina un toast sa nu depaseasca doua-trei minute si sa-si pregateasca ideile dinainte. Acelasi lucru este valabil si pentru voi.
4. Accesorii pentru o petrecere distractiva
Nu uitati niciodata ca o nunta este o petrecere. Poate ca nu toti invitatii vor intra in joc, dar multi vor fi siguranta receptivi la accesoriile pe care le veti propune: trompete sau diverse surse de zgomot, masti amuzante, ochelari supradimensionati ori de diverse forme si culori.
5. Momente surpriza
Momentele neasteptate pot fi uneori cele mai spectaculoase. In functie de buget, pregatiti momente precum cele de muzica, magie sau dans. Daca aceste momente vor fi gandite ca fiind interactive, la realizarea lor pot participa si invitatii vostri.
6. Asezarea invitatilor
Poate ca va suna firesc, dar este bine sa reamintim aceasta regula: nu asezati invitatii la intamplare. Si ea nu se refera doar la asezarea impreuna a celor care se cunosc, ci si la asezarea impreuna a celor care nu se cunosc, dar intra in aceeasi categorie de varsta sau cu interese comune. De exemplu, colegii de scoala generala langa cei de liceu sau facultate si copiii nu langa parintii lor, ci la o masa comuna, cum am propus si mai sus.
7. Muzica
Nimic nu este mai important decat o muzica buna daca vreti ca invitatii vostri sa danseze toata noaptea. Indiferent daca angajati un DJ sau o trupa, asigurati-va ca sunt dintre cei mai buni si ca muzica este de dans! Si nu uitati ca acesta nu este momentul in care sa va puneti in evidenta stilul, mai ales daca melodiile voastre preferate apartin unei trupe obscure de muzica indie rock.
8. Creati o zona tip lounge
Am mai amintit acest lucru intr-un articol anterior: indiferent daca aveti la dispozitie un spatiu exterior sau o zona aflata tot in incinta restaurantului, aranjati aici cateva masute joase si fotolii sau canapele comode, pentru cei care doresc, din cand in cand, un colt mai linistit.