Rochia alba de mireasa nu te va reprezenta nicicum daca nu iti place albul (si nu iti plac nici nuante pale precum ivory sau champagne), iar culoarea ta preferata este rosul. Alege atunci culoarea ta preferata pentru rochie sau, daca nu indraznesti, alege unul sau doua accesorii in aceasta culoare, cum ar fi pantofii, boleroul, o bijuterie ori un cordon in talie.
Simbolistica voalului, considerat odinioara semn al puritatii si modestiei, s-a pierdut de-a lungul timpului. Astazi este mai degraba un accesoriu, asa ca il putem transforma intr-unul adecvat personalitatii noastre, inlocuindu-l cu o bentita sic, cateva flori, o diadema sau agrafe sub forma de bijuterii.
3. Mirii nu se vad inainte de nunta
Putini sunt mirii pentru care nunta nu inseamna decat bucurie fara nicio grija. Sunt o gramada de aspecte de care va ocupati in aceasta zi, astfel incat e mai recomandat sa o incepeti cat mai relaxati si sa lasati deoparte alte emotii. Asa ca ar fi chiar bine sa va vedeti inainte nunta, cand puteti organiza, de exemplu, o sedinta foto doar cu voi doi.
Sunt atat de multe variante pentru momentul intampinarii proaspetilor miri, incat ar fi chiar pacat ca invitatii sa se limiteze doar la orez. Pregatiti din timp confetti in tot felul de culori si forme, stelute, inimioare, fluturi sau baghete cu panglici subtiri in capat. O varianta (comestibila) o reprezinta floricelele de porumb (fara unt!), iar o alta (aromata), fire de levantica.
5. Numele parintilor pe invitatii
Explicatia acestui obicei consta in faptul ca parintii obisnuiau sa plateasca costurile nuntii, iar numele lor erau astfel puse, in semn de multumire, in partea de sus a invitatiei. Chiar si asa, alegeti ca invitatiile sa fie conform stilului vostru, iar daca vreti sa va asigurati ca nu se supara nimeni, puteti sa-i consultati inainte de a renunta la varianta clasica a invitatiilor.
6. Ceremonia religioasa la biserica
Cununia religioasa nu isi va pierde din semnificatia ei daca se va desfasura in alt cadru decat cel al unei biserici: pe malul unui lac, intr-o gradina, la malul marii etc. In plus, daca in acelasi loc organizati si petrecerea ulterioara, faceti astfel incat deplasarile efectuate in timpul ceremoniei sa fie cat mai putine, iar invitatii cat mai relaxati.
7. Bauturi dupa ceremonia religioasa
S-ar putea sa ne inselam imaginandu-ne ca oaspetii nostri pot rezista cateva ore, mai ales vara, pe caldura, fara sa doreasca sa consume ceva racoritor. Daca va organizati cununia religiasa afara, in apropierea locului de desfasurare a ceremoniei puteti aseza o masa cu cateva bauturi, nu neaparat alcoolice, precum limonade, ice tea, apa cu gheata sau lamaie ori diverse sucuri.
8. Domnisoarele de onoare imbracate la fel
Fiecare vrea o vestimentatie conform gustului sau siluetei proprii, astfel incat de ce v-ati chinui cele mai bune prietene imbracandu-le la fel? Daca nu renuntati la ideea de evidentiere clara a domnisoarelor de onoare, puteti sa le rugati sa aleaga doar acelasi tip de material ori aceeasi culoare sau, chiar daca rochiile vor fi complet diferite, sa aiba cateva accesorii comune.
9. Cavalerii de onoare sunt doar baieti
Domnisoarele si cavalerii de onoare sunt cei mai buni prieteni ai mirilor. Nu transformati intr-o problema faptul ca cel mai bun prieten al mirelui este o fata, iar printre cei mai buni prieteni ai miresei se numara si un baiat.
10. Nunta in propria curte este mai ieftina
Socoteala nu este atat de simpla precum pare. Tot ce va pune la dispozitie un restaurant (uneori chiar cu reduceri sau pachete avantajoase) va trebui sa inchiriati. Iar daca vreti sa faceti totul cat mai bine, s-ar putea sa ajungeti sa va coste mai mult decat daca ati fi organizat nunta in alta parte.
11. Decoratiuni in doua culori
Se pare ca regula prin care te asiguri ca nu o sa gresesti in decorarea propriei nunti este sa nu apelezi la o combinatie de mai mult de doua nuante. Dar renuntati la reguli care nu va caracterizeaza si daca va plac mai multe culori desprindeti din ele nuantele care merg impreuna. Retineti totdata ca si variantele monocromatice pot fi o varianta.
12. Luna de miere imediat dupa nunta
Organizarea unei nunti ne poate acapara suficient astfel incat sa nu mai putem organiza si altceva. Aveti timp suficient, dupa ceremonie, sa va ocupati de luna de miere. Daca nu vreti totusi sa renuntati la ideea ca luna de miere este imediat dupa nunta, puteti alege ca unul dintre voi sa se ocupe de nunta timp in care celalalt se va ocupa de luna de miere.