Rochii mireasa | Nunti 2025 Noutati Modalitati simple de a-ti decora nunta (partea a II-a)
Modalitati simple de a-ti decora nunta (partea a II-a)

Modalitati simple de a-ti decora nunta (partea a II-a)

by casanuntilor on februarie 23, 2015

0 comentarii · 8246 vizite ·

Am inceput sa prezentam intr-un articol anterior in ce mod putem organiza o nunta reusita, fara sa investim foarte mult timp sau bani. Sunt idei care se potrivesc oricand si pentru care nu avem neaparata nevoie de un decorator de nunti. Ca o continuare, in articolul acesta vom face referire atat la cum poate sa arate locul in care se desfasoara o nunta, cat si la cateva modalitati prin care ne putem face invitatii sa se simta mai bine.

1. Un loc frumos

Nimic nu ne poate ajuta mai mult ca un loc frumos in care sa se desfasoare atat cununia religioasa, cat si petrecerea de dupa. Si asta pentru ca un peisaj sau o arhitectura speciala nu au nevoie de prea multe alte decoratiuni. Ca un sfat suplimentar, desi poate parea lesne sa ne gandim la asta: evitati localurile prea mari si prea goale, mai ales cand nu aveti foarte multi invitati, pentru ca va fi nevoie de mai multe decoratiuni pentru a le face sa capete un aer festiv. Alegeti localuri cu multa verdeata si o sursa de apa (o piscina sau un lac) ori optati pentru o nunta in aer liber.


2. Un spatiu lounge, separat de spatiul petrecerii

Despre necesitatea acestui spatiu am mai vorbit. El poate indeplini, atunci cand este cazul, nevoia de intimitate si de relaxare a invitatilor.

3. Drapaje si voaluri

Reprezinta alegerea cea mai potrivia pentru un stil romantic, putand fi prinse, de exemplu, de tavan, la ferestre sau in zona in care are loc ceremonia religioasa. Agatate de tavan, ele pot umple foarte bine un spatiu gol, dar este de preferat sa optati, in acest caz pentru aranjamente de masa joase. In plus, amortizeaza senzatia de ecou a spatiilor prea goale.

4. Decorati folosindu-va de fotografii

Este una dintre cele mai ieftine si mai la indemana modalitati de decorare. Puteti folosi fotografii ale nuntilor din familie sau fotografiile voastre de cuplu, cu cele mai frumoase momente petrecute impreuna. Aceasta este totodata si una dintre cele mai simple metode de a spune o poveste, putand aseza fotografiile in ordine cronologica. Optati pentru marimi diverse, iar daca le inramati, alegeti tipuri diferite de rame. Fotografiile pot fi lipite pe peretii prea goi si prea albi, pot impodobi masuta pentru cartea oaspetilor, cea pentru dulciuri sau marturii ori pot fi agatate in diverse locuri, in functie de imaginatia voastra (pentru mai multe idei aveti la dispozitie si galeria de mai jos).

5. O carte de oaspeti atractiva

Toti am participat la nunti in timpul carora cartea de oaspeti era trecuta de la o masa la alta, creand un fel de obligatie a participantilor de a o completa. Faceti din cartea dvs. de oaspeti o atractie si lasati-i sa o completeze doar pe cei care chiar vor asta. Daca optati pentru varianta clasica, asezati cartea pe o masuta cu alte diverse decoratiuni, astfel incat sa atrageti atentia asupra ei. Cartea de oaspeti clasica poate fi inlocuita insa cu diverse alte suporturi: material textil, ceramic, lemn etc. O modalitate simpatica este cea a cartii de oaspeti sub forma de copac: biletele pe care invitatii le pot agata de un decor similar unor crengute. Iar o modalitate foarte simpla este cea a unui desen cu un copac, in care frunzele sa fie reprezentate de amprentele invitatilor, in dreptul carora acestia isi vor trece si numele. Nu uitati totodata de varianta inregistrarii mesajelor video.

6. Nume pentru mesele invitatilor

Numerele de masa sunt practice, dar folosind diverse nume, puteti sa creati o atmosfera anume, in functie de simbolistica respectivelor denumiri. Puteti alegeti nume de filme, de orase, de flori sau nume care sa aiba o anumita rezonanta pentru cei care vor sta la acea masa. Pentru numele de filme ar fi ideal sa folositi imagini cu postere ale respectivelor filme.

7. Carduri de masa originale

Cardul de masa nu inseamna doar un carton cu numele invitatului. Atasati numele invitatului de marturia pentru el si astfel veti avea, in acelasi timp, un card de masa atractiv si o cadou personalizat.

8. Evantaie

Un suvenir al unei nunti de vara, mai ales cand o parte a ei are loc afara poate fi si un evantai. Nu uitati ca puteti sa personalizati aceste evantaie pentru invitati cu numele voastre si cu data nuntii.

9. Masuta cu dulciuri, ca parte din decor

In tendinte mai ales in strainatate, masuta cu dulciuri are, pe langa rolul de a oferi un desert sau o bautura racoritoare, si pe acela de a deveni un punct de atractie al spatiului de primire. Pentru a o pune mai bine in evidenta, faceti-i un fundal din panglici colorate ori flori din hartie sau agatati deasupra ei pancarte colorate, pomandere ori pom pom. Masuta cu minitorturi, miniprajituri sau miniplacintele poate intra in categoria DIY (do it yourself), daca va place sa gatiti. Nu uitati ca termenul masuta este generic, ca suport pentru dulciuri putand fi folosite: butoaie, in cazul unei nunti rustice, ori cufere, geamantane, masute de toaleta, bufete sau dulapuri vechi, pentru o nunta vintage sau romantica.


Mai multe informatii despre aceste masutele cu dulciuri gasiti aici, iar mai multe imagini, aici.

S-AR PUTEA SA TE INTERESEZE SI:

Lasa un comentariu

Articolul precedent:

Articolul urmator: