Rochii mireasa | Nunti 2025 Noutati Implantul dentar pentru zambet perfect
implant dentar

Implantul dentar pentru zambet perfect

by casanuntilor on august 13, 2020

0 comentarii · 3633 vizite ·

Trebuie sa mergi la nunta, dar ai probleme cu dantura? Implantul dentar este metoda ideala pentru pacientii care au facut extractii, au dinti lipsa si cauta o alternativa mai confortabila la proteza dentara clasica sau traditionala. Daca va lipsesc dintii sau tocmai ati aflat ca aveti nevoie de una sau mai multe extractii dentare pentru a va salva sanatatea orala, atunci implanturile dentare reprezinta solutia ideala pentru restaurarea zambetului dumneavoastra. Aflati din cele de urmeaza ce este important sa stiti si ce trebuie sa luati in considerare atunci cand vrei beneficiati de restaurari cu implanturi dentare.

Cum inlocuieste implantul dentar dintii lipsa?

implanturi dentareRestaurarea cu implanturi dentare consta dintr-un surub(uri) si coroana(e), o punte sau o proteza fixa, acestea fiind legate printr-un conector. Astfel, implanturile inlocuiesc in mod unic atat portiunea de radacina cat si coroana dintilor si sunt pozitionate in interiorul osului maxilarului sau mandibulei la fel ca radacinile dintilor naturali. Aceasta adevarata replica a dintilor naturali este ceea ce face ca implanturile dentare sa fie atat de populare fata de optiunile traditionale de inlocuire a dintilor.

Ce trebuie aflati despre implantul dentar?

  • Implantul dentar se foloseste de obicei in urma extractiilor dentare sau a pierderii dintilor permanenti si este cea mai buna optiune de inlocuire a dintilor lipsa care se integreaza cu maxilarul sau mandibula pentru a imita dintii reali. Aceste lucrari pe implanturi permit un sprijin solid pentru masticatie. De cele mai multe ori, pacientii care aleg restaurarea cu implant dentar pot sa manance si sa se bucure din nou de alimentele lor preferate, fara a fi nevoiti sa-si faca griji pentru inlocuirea dintilor cu probleme.
  • Deoarece implantul dentar este integrat osul maxilarului sau mandibulei, acesta ajuta la stimularea celulelor de crestere din os si la pastrarea sanatatii si volumului osului dentar. Daca osul este sanatos, se poate mentine aceeasi forma a fetei chiar si la varste inaintate, cand alte persoane sufera modificari importante datorate solutiilor traditionale de inlocuire a dintilor lipsa, cum ar fi proteza dentara sau placa dentara.
  • Desi se comporta ca niste dinti adevarati, restaurarile cu  implanturi dentare nu sunt sensibile la bacterii, prin urmare ati scapat definitiv de carii dentare.
  • In timp ce solutiile clasice de inlocuire ale dintilor lipsa necesita schimbare la fiecare 5 – 7 ani, implanturile dentare ofera o solutie sigura pe termen lung si rareori trebuie inlocuite.

Care sunt riscurile implantului dentar?

Ca orice interventie chirurgicala, pot exista uneori si cateva riscuri si potentiale complicatii pentru pacient sau pentru succesul unui implant dentar. Planificarea atenta, sigura si precisa este foarte importanta pentru a va asigura ca un pacient este suficient de sanatos pentru a fi supus unei interventii chirurgicale orale si pentru a se vindeca corect. La fel ca orice procedura chirurgicala orala, tulburarile de sangerare, infectiile, diferite alergii, afectiunile medicale existente si medicatia au nevoie de o revizuire riguroasa inainte de a continua tratamentul cu implanturi dentare.

Din fericire insa, rata de succes este foarte mare si, de obicei, esecurile apar in cazul putin probabil al unei infectii, fracturari sau supraincarcari a implantului dentar, deteriorarii zonei inconjuratoare (ex: nervi, vase de sange, dinti), pozitionari deficitare a implantului sau calitatii slabe a oaselor maxilarului sau mandibulei. Insa specialist in implantologie dentare cu experienta vasta va poate ajuta la evitarea acestor probleme si realizarea cu succes a implantului dentar.

Dar cat costa un implant dentar?

Pretul implantului dentar difera in functie de tip, de materialul din care este confectionat, dar mai ales de experienta medicul implatolog si a aparaturii si tehnologiilor utilizate in procesul de restaurare cu implanturi dentare.

S-AR PUTEA SA TE INTERESEZE SI:

Lasa un comentariu

Articolul precedent: