Ziua nuntii este pentru majoritatea tinerilor cea mai importanta zi. Astfel, pe langa alegerea celei mai deosebite rochii sau a celor mai frumosi pantofi, viitoarele mirese merg la coafor si la salon pentru ca aspectul fizic in ansamblu sa fie imbunatatit.
Dar ce se intampla in cazul in care viitoarele mirese care vor sa aiba un zambet perfect in poze sunt nemultumite de aspectul dintilor, de culoarea lor sau de faptul ca au nevoie de un implant dentar. La fel in cazul viitorilor miri care se confrunta cu alopecia si si-ar dori sa remedieze acest aspect apeland la un transplant de par?
Pentru aceia care poate au amanat prea mult controlul de rutina la stomatolog, o viitoare nunta poate fi motivatia de care au nevoie. La urma urmei, fotografiile din ziua nuntii trebuie sa arate impecabil si zambetul sa fie unul perfect.
In timp ce unii au nevoie doar de un simplu detartraj, altii folosesc scuza nuntii pentru a obtine in cele din urma aparatul dentar pe care nu l-au avut in adolescenta, fatetele dentare sau pur si simplu o albire pentru a se asigura ca zambesc stralucitor in ziua cea mare. Ori, in cazul restaurarilor dentare totale, a protezelor dentare fixe pe implanturi sau cu capse.
Am apelat la unii dintre cei mai buni specialisti pentru a va sfatui cu privire la cele mai populare tratamente pentru a obtine dintii perfecti pentru nunta si pentru a putea zambi in fotografiile de nunta.
1. Albirea profesionala a dintilor
Poti obtine dinti la fel de albi ca rochia ta?
Periajul si folosirea atei dentare sunt cele mai la indemana modalitati pentru a va mentine dintii stralucitori, albi si sanatosi. Cu toate acestea, daca simtiti ca zambetului dvs.ii lipseste putina stralucire sau este mai galben decat a fost, nu sunteti singurii. Studiile au constatat ca aproape 90% dintre pacienti au cerut albirea dintilor.
Cum functioneaza albirea dintilor?
Albirea dintilor este un proces simplu care se poate face intr-o singura sedinta prin aplicarea unui strat de inalbitor. Produsele de albire contin unul din cele doua tipuri de inalbitori din dinti (peroxid de hidrogen sau peroxid de carbamida). Aceste substante descompun petele din dentina dintilor in bucati mai mici, ceea ce duce la o culoare mai putin concentrata si dinti mai luminosi. Lumina poate fi folosita pentru a accelera procesul.
Cu o igiena si o intretinere adecvate (periaj zilnic, fara cafea si renuntand la fumat), efectele pot dura o perioada mai lunga de timp, media fiind de 1-2 ani.
Albirea dintilor este eficienta pe toti dintii?
Din fericire, procesul de albire nu dauneaza niciunuia dintre tratamentele dentare existente. Fatetele, puntile, umpluturile sau coroanele sunt de obicei facute dintr-un material de portelan durabil. Acest material durabil poate rezista gelului de albire si asta inseamna ca puteti avea un tratament de albire a dintilor care sa nu dauneze sau sa va afecteze in mod negativ lucrarile dentare anterioare.
Substantele de albire corecteaza multe tipuri de colorare a dintilor, de exemplu, dintii ingalbeniti pot devein mai albi cu pana la 8 tonuri. Totusi pe coronite sau anumite coloratii poate fi mai putin efficient.
Exista efecte secundare ale albirii dintilor?
Unii oameni care folosesc substante de albire a dintilor se pot confrunta cu o oarecare sensibilitate, insa, in cele mai multe cazuri, sensibilitatea este temporara. Utilizarea excesiva a produselor de albire poate deteriora si smaltul sau gingiile, deci asigurati-va ca urmati instructiunile si discutati cu medicul dentist.
2. Fatetele dentare
Albirea nu este singura optiune pentru imbunatatirea zambetului de nunta. Este o alegere excelenta si este recomandata pentru aproape oricine. Insa daca aveti nevoie de mai multe proceduri, fatetele dentare ar putea fi modul in care v-ati putea transforma complet zambetul. Fatetele reprezinta un strat subtire de portelan care este atasat pe partea din fata a dintilor si sunt fabricate din materiale de culoarea dintilor. La aplicarea fatetelor, este necesar sa fie eliminata o cantitate mica din smaltul dintelui. Acest lucru va crea spatiul necesar pentru a plasa materialul pentru fatete.
Fatetele sunt fabricate special pentru a completa forma dintilor din jur si conturul facial. Ele pot acoperi o gama larga de probleme, precum: dinti mici, pete extinse, lipsuri sau strungarete, marginile uzate sau rupte, fisuri.
Fatetele dentare desi sunt dure, de lunga durata si arata ca dintii naturali, nu sunt permanente si de obicei trebuie sa fie inlocuite la fiecare 10-15 ani. Exista mai multe tipuri de fatete dentare: din ceramica, zirconiu, compozit etc.
Tehnologie a avansat foarte mult astfel incat fatetele dentare se pot realiza acum intr-o singura vizita la clinica.
3. Coroanele dentare
Daca doriti un zambet de vedeta, este posibil sa aveti nevoie de o coroana pentru a restabili forma normala, dimensiunea si functia dintilor pe care sunt aplicate.
O coroana poate face dintele mai puternic si ii imbunatateste aspectul. Realizata astfel incat sa replice vechiul dinte si sa se potriveasca cu ceilalti dinti, coroana poate acoperi un dinte decolorat sau va repara dintii crapati si uzati.
O coroana poate ajuta la intarirea unui dinte cu umplutura mare atunci cand nu mai este suficient dinte pentru a sustine umplutura. Coroanele pot fi, de asemenea, folosite pentru a atasa punti, pentru a impiedica un dinte slab de la a se rupe sau a restabili unul care este deja rupt. O coroana este o modalitate buna de a acoperi dintii decolorati sau care au crescut stramb. Este folosita de asemenea pentru a acoperi un implant dentar. Daca medicul dentist va recomanda o coroana, probabil este pentru a corecta una dintre aceste conditii. Preocuparea principala a dentistului dumneavoastra este de a va ajuta sa va mentineti dintii sanatosi si zambetul stralucitor.
Exista mai multe tipuri de coroane dentare: din ceramica, din compozit, zirconiu etc.
Implanturile dentare
Daca aveti un dinte lipsa care e posibil sa fie vizibil si in fotografii, atunci poate doriti sa luati in considerare umplerea acestui spatiu. Exista mai multe moduri de a face acest lucru, de la o punte la inlocuirea completa a dintelui lipsa cu un implant dentar. Sau in cazul in care proteza sau coronita dumneavoastra sunt mai putin sigure, implanturile dentare sunt solutia si iti vor asigura un zambet sigur si natural.
Cele mai mari progrese in stomatologie in ultimii 40 de ani, implanturile dentare sunt niste suruburi din titan biocompatibil sau zirconiu plasate in interiorul maxilarului in locul radacinii unui dinte lipsa (extras, pierdut etc), functionand ca o ancora robusta pentru dinti. Pe acest surub este infiletat ulterior un bont protetic deasupra gingiei. Pe masura ce gingiile si oasele se vindeca, tesuturile se vor sigila in jurul acestor suruburi si vor deveni fixe in gura. Odata ce vindecarea este completa, in partea de sus se aplica o coroana, o punte sau o proteza. Aceste operatiuni trebuie facute la distanta de cel putin 4 luni sau chiar mai mai mult in cazul in care osul din jurul implantului a avut nevoie de aditie.
Tipuri de implanturi dentare
Daca aveti o structura osoasa diminuata, medicul poate plasa implanturi intraosoase folosind un stent chirurgical. De asemenea, el poate construi structura maxilarului din grefa de os. In timpul acestor proceduri, se pot folosi fie tesuturi proprii pacientului fie un material sintetic pentru a creste volumul oaselor.
Implantul dentar Fast and Fixed – Implanturi si Dantura Fixa in doar 24 de ore
Pentru persoanele care au nevoie de o restaurare rapida a danturii, tehnologia germana de la Bredent permite restaurarea dintilor de pe maxilar si/sau mandibula in doar 24 de ore cu implant dentar Fast and Fixed. Sistemul Fast&Fixed Bredent este indicat pentru pacientii care mai au putini dinti ramasi pe arcade (cu indicatie de extractie) sau chiar nici un dinte; in aceste situatii se pot realiza implanturile si lucrarea fixa intr-o singura zi, fara a mai fi nevoie de procedee de aditie de os, scurtandu-se astfel timpul de asteptare. Cu ajutorul tehnologiei PRGF®-Endoret® timpul necesar vindecarii se poate reduce chiar la jumatate!
Proteza dentara pe implanturi: proteze fixe sau proteze cu capse
Protezele dentare pe implanturi sunt de doua tipuri: proteze fixe si proteze pe capse, detasabile. O proteza dentara fixa pe implanturi poate inlocui atat dintii, cat si tesutul gingiilor. Proteza dentara fixa arata si actioneaza ca intocmai ca dintii naturali. Proteza fixa ramane in siguranta chiar si atunci cand mesteci si vorbesti. In plus, aceasta nu permite miscarea si deplasarea dintilor naturali opusi, protejand muscatura si articulatia maxilarului.
Mai multe servicii stomatologice gasiti pe site-ul www.dentalpremier.ro